Koreansk wok för två
        
          En kryddstark och värmande wok för det lilla hushållet. Gott med kokt ris och kimchi som tillbehör.        
        
        
        
          Du behöver
- 1 st 
marinerat strimlat nötkött (innanlår, lyxgryt eller flankstek)
 
Marinad- 200 g 
strimlat nötkött
 - 1 st 
vitlöksklyfta
 - 1 st 
chilifrukt, röd
 - 1 msk 
ingefära, riven
 - 1 tsk 
sesamolja
 - 1 msk 
soja, japansk
 - 1 msk 
neutral olja, t.ex. rapsolja
 - 2 msk 
koreansk chilipasta (gochujang)
 
I woken- 1 msk 
limesaft
 
         
        
          Gör så här
          
- Hacka vitlök och chili fint och blanda med de övriga ingredienserna för marinaden.
 - Strimla nötköttet fint och lägg med marinaden i en påse eller i en bunke i minst en halvtimme. Köttet kan även ligga i marinad över dagen eller natten om man vill förbereda lunch eller middag i förväg.
 - Skär grönsakerna i jämnstora bitar, remsor/strimlor ser fint ut i den färdiga rätten.
 - Stek grönsakerna snabbt i en het wok med olja lägg till sesamolja och lite soja precis på slutet. Grönsakerna ska ha en del krispighet kvar. Tag undan grönsakerna från woken.
 - Stek köttet snabbt i woken och när det är färdigt, lägg tillbaka grönsakerna och rör om.
 - Servera med ris och eventuellt kimchi.